Cercul de Gimnastica Ritmica

Cercul de Gimnastica Ritmica

Profesor: Steliana Stefan (gradul I)

Poze Concursuri

Activitate


Beneficii ale practicării gimnasticii ritmice:

 • Încurajează dezvoltarea feminităţii, graţiei şi eleganţei;
 • Are efecte pozitive asupra moralului şi inteligenţei;
 • Oferă deprinderi complexe de mănuire a obiectelor şi o dexteritate remarcabilă;
 • Interacţiune socială;
 • Ajută al formarea unui caractere puternice prin cultivarea perseverenţei, ambiţiei, tenacităţii şi a disciplinei;
 • Dezvoltă creativitatea şi imaginaţia
 • Dezvoltă flexibilitatea corporală, echilibrul, forţă, agilitatea şi puterea de coordonare;
 • Încurajează un stil de viaţa sănătos;
 • Ajută la descoperirea propriei persoane;
 • Dezvoltă respectul faţă de reguli;
 • Dezvoltă echilibrul psihologic. Îmbinând cursurile atractive cu diversele jocuri şi jucării, reuşim să învăţăm copiii într-un mod distractiv, specific vârstei lor descoperind singuri beneficiile mişcării, ale practicării unui sport, în mod organizat.
  Copii sunt organizaţi pe grupe, ţinându-se cont de vârstă, nivelul de dezvoltare şi de însuşire a cunoştinţelor.

 

Profesor

Prof. Steliana Stefan
Este domeniul meu de excelenţă în muzică şi dans obţinute în urma anilor de performanţă în Gimnastică Ritmică.
În contextul activităţilor pe care le desfăşor am dezvoltat aptitudini de bun organizator de competiţii, spectacole cultural-artistice-sportive, redactarea şi rezolvarea unor proiecte şi colaborare cu Fundaţia Pro Sport cu implicare la nivelul Uniunii Europene, în domenii educative şi sportive. Am o colaborare strânsă cu Federaţia Sportul pentru Toţi şi cu Federaţia Română de Gimnastică Ritmică. Pentru că preţuim copilăria, am creat un mediu familial, plin de căldură, armonios, în care copiii să se joace şi să înveţe în acelaşi timp. La cercul de gimnastică ritmică urmărim formarea spiritului de echipă, formarea deprinderilor motrice, creşterea capacităţii generale de efort, asigurarea dezvoltării psiho-fizice armonioase a copiilor şi formarea deprinderilor specifice gimnasticii ritmice. Gimnastica ritmică este un sport individual şi de echipă ce se desfăşoară cu instrumente diferite: fără obiect, coardă, cerc, minge, măciuci şi panglică. Exerciţiile cu obiect sau fără obiect se desfăşoară pe acompaniament muzical. Gimnastica este orientată spre dezvoltarea graţiei şi a armoniei corporale, dezvoltă abilităţile fizice, motorii, sociale şi cognitive conferind copiilor un mediu provocator şi agreabil. Metodele utilizate ameliorează randamentul şi echilibrarea muscular, corectarea şi ameliorarea poziţiei trupului favorizând buna intreţinere a ansamblului corpului.

Concursuri

Pe parcursul intregului an scolar am incheiat parteneriate educationale cu Palatul Copiilor Ploiesti, Palatul Copiilor Bacau, Scoala gimnaziala nr.179, Scoala gimnaziala nr.175, Scoala gimnaziala nr.181, Scoala gimnaziala nr.183, Scoala gimnaziala nr.192, Scoala Speciala 10, Liceul Greco-catolic Timotei Ciparie, Biblioteca Metropolitana D.Bolintineanu din Bazilescu, Federatia Romana Sportul pentru Toti, Federatia Romana de Gimnastica Ritmica, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti.

 

 • In perioada 26-28 septembrie 2013 am participat la organizarea Crosului Casiopea a voluntar impreuna cu 15 copii la startul si premierea castigatorilor crosului pe categorii de varsta.
 • M-am ocupat de organizarea Campionatului National de Junioare ce s-a desfasurat in perioada 2-6 octombrie 2013 la Arad.
 • In perioada 9-13 octombrie 2013, in Parcul Bazilescu am organizat MOV Week, concursuri de gimnastica, role, biciclete si crosuri sub egida Saptamanii Internationale a miscarii, in colaborare cu Federatiei Romana Sportul Pentru Toti.
 • Am organizat faza pe sector ( alergare de viteza pe 30 m, aruncarea mingiei de oina de pe loc si saritura in lungime de pe loc ) a Proiectului Perspective Sportive, Proiect finantat pri programul M.T.S. Pierre de Coubertin, care are drept scop dezvoltarea bazei de selectie prin identificarea elevilor cu aptitudini fizice deosebite, cu varste cuprinse intre 8 si 10 ani si orientarea acestora spre activitati sportive de performanta, implicand astfel ameliorarea calitatii vietii prin adoptarea unui stil de viata activ si sanatos.Au participat 40 de copii.
 • M-am ocupat de organizarea Cupei Romaniei la gimnastica ritmica ce s-a desfasurat in 9 noiembrie 2013 la Sala Polivalenta Bucuresti.Am participat cu 4 fete in postura de „copii de note”.
 • Am coordonat activitatea concursului national Cupa Toamnei in perioada 16-17 noiembrie 2013, am conceput diplome si m-am ocupat de procurarea premiilor si cupelor necesare pentru premierea castigatorilor.
 • Am participat cu 80 de copii de la cercul de gimnastica ritmica la spectacolul Fulg de Nea de la PNC din data de 02.12.2013.
 • M-am ocupat de selectia elevilor si intocmirea dosarelor a 36 de copii pentru premiere conform Metodologiei proiectului POSDRU ID 60817 – „ Promovarea si stimularea performantei scolare pentru elevii din invatamantul preuniversitar care provin din grupuri vulnerabile „.
 • Am organizat Serbarea lui Mos Craciun la sediul din Bazilescu pentru toate grupele de la cercul de gimnastica ritmica si premierea tuturor copiilor cu cadouri, cercuri, corzi, si alte obiecte de gimnastica ritmica, rucsaci, dulciuri, tricouri, procurate cu sprijinul comitetului de parinti de la cercul de gimnastica ritmica.
 • Am organizat in data de 25 ianuarie 2014 a VII-ea editie a Cupei Unirii la gimnastica ritmica. 
 • 12.04.2014 la Parcul Tineretului am participat cu copii la cros si atletism KINDER SPORT
 • Pe 02 aprilie 2014, la sediul din Bazilescu am organizat un Party si sedinta foto cu toti copii de la cercul de gimnastica ritmica ;
 • In perioada 7-11 aprilie 2014 am dezvoltat activitati cu copii in saptamana altfel, « Sa stii mai multe, sa fii mai bun »
 • Pe 17 mai 2014, in Piata Constitutiei, am participat cu 12 copii la Proiectul International »Bucharest International Half Maraton », organizator As.Bucharest Ruming Club in colaborare cu ISMB, pe categorii de varsta 6-7 ani, 8-9 ani si 10-12 ani, baieti si fete;
 • Pe 31 iunie 2014 am participat cu 5 dansuri, cu un numar de 120 de copi, in Herastrau la Festivalul Copiilor, organizat de PMB ;
 • Pe 7 iunie am participat cu copii de la cercul de gimnastica ritmica la proiectul de ajutorare a 30 de copii cu probleme de sanatate, cu sindromul Dawn. 
 • In Baza sportive Ciresarii, pe data de 21 iunie 2014 am organizat activitati in proiectul interjudetean si diplomele pentru – Cupa Primaverii in colaborare cu PMB,FRR si DGTSMB ;
 • Am asigurat transparenta criteriilor de evaluare a rezultatelor obtinute de copii de la gimnastica ritmica si motivarea si stimularea celor cu rezultate deosebite. S-a vazut interesul copiilor de participare la ore si implicarea in evolutia lor pentru a participa la actiunile cuprinse in programul cercului de gimnastica ritmica. Pentru rezultate deosebite la activitatile organizate, am participat cu 13 copii in data de 25 iunie 2014 la tabara organizata de PMB de la – Comorova si in 29 august 2014, cu un numar de 9 copii la tabara din Paralia Katerini, Grecia.

An scolar 2015-2016

Cupa Toamnei – concurs national – noiembrie

6 x Locul I

2 x locul II

2 X locul III

Cupa Primaverii

16 Locul I

Cupa Unirii

10 x locul I

3 x locul II

7 x locul III


FOTO - Cerc