Cercul de Informatica

Cercul de Informatica

Profesor: Anca Knopf (gradul I)

Poze Concursuri

Activitate

Elevii cercului de informatica au obtinut de-a lungul timpului numeroase premii la Olimpiada Nationala de Informatica, Concursul National de Informatica Satu Mare, Concursul National "Grigore Moisil" - Lugoj, Concursul National "STARTIT" - Palatul Copiilor Suceava, .
In perioada 2006- 2016 , in colaborare cu Clubul Copiilor Sector 4, cercul de informatica a organizat Concursul National de Informatica  "INFO BUCURESTI".

Profesor

Prof. Anca Knopf, grad didactic I, este absolventa a Universitatii Politehnice Bucuresti, Facultatea de Electrotehnica. A urmat cursurile Scolii Postuniversitare UBP - specializarea Informatica Aplicata. Coordoneaza cercul de informatica din anul 1995.

Elevi

Luca Perju Verzotti - Premiul I si Medalie de Aur la OSEPI - Olimpiada Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică 2020-2021, Medalie de Aur la Romanian Master of Informatics 2020-2021, Medalie de Aur la European Junior Olympiad in Informatics - EJOI 2019, Medalie de Aur la  Junior Balkan Olympiad in Informatics – JBOI 2019

Particip la cursul doamnei Knopf din clasa a 5-a, cand am aflat ca numerosi colegi de scoala mergeau deja acolo. Consider ca acest curs a contribuit decisiv la consolidarea bazei de cunostinte pe care am acumulat-o in anii de gimnaziu si liceu. Tin sa ii multumesc doamnei profesoare Anca Knopf pentru rabdarea si hotararea de care da dovada in incercarea de a ne face sa intelegem si sa iubim informatica.

Tudor Enescu - Premiul I si Medalie de Aur Olimpiada Nationala de Informatica 2013 - 2014, Mentiune si Medalie de Aur Olimpiada Nationala de Informatica 2014 - 2015, Premiul I si Medalie de Aur Olimpiada nationala de Informatica 2015-2016,   Mentiune si Medalie de Argint Olimpiada Nationala de Informatica 2016 - 2017

Am intrat in Cercul de informatica de la CC1 pe cand eram in clasa a 5-a, si drumul parcurs in cei 8 ani care au trecut de atunci m-a condus spre gasirea unei pasiuni. Ce m-a atras de la inceput aici si m-a determinat sa revin cu drag  in fiecare an a fost modul in care doamna profesoara Anca Knopf abordeaza orele de curs: mai intai se asigura ca am inteles pas cu pas toti algoritmii si apoi ne provoaca sa gandim singuri, intr-o atmosfera deschisa, care te incurajeaza sa indraznesti sa avansezi orice idee. Sa am posibilitatea sa construiesc, inpreuna cu colegii mei de grupa, solutiile pentru cele mai dificile probleme, cu implicarea doamnei profesoare doar acolo unde este necesar, inseamna pentru mine sansa sa ma dezvolt in acest domeniu intr-un mod care ma provoaca si imi trezeste entuziasmul. Sunt convins ca datorez pasiunea mea pentru informatica si rezultatele mele la concursuri si olimpiade in cea mai mare masura activitatii de la Cercul de informatica.

Livia Magureanu - Medalie de Aur la Olimpiada Balcanica de Informatică pentru Juniori 2014, Premiul I Olimpiada Nationala de Informatica 2013 - 2014

Am inceput sa fac informatica la Clubul Copiilor nr. 1 in clasa a 6a si, desi faceam aceasta materie si la scoala si la alte cercuri, baza mi-a fost introdusa aici la club datorita dnei Knopf care ne preda foarte bine si isi da silinta extraordinar de mult ca toti sa intelegem. Cand am facut primele cursuri aici, a fost ca si cum mi s-ar fi aratat un mod diferit de a invata. Orele erau amuzante si stimulative astfel incat toti sa participam la ora si sa avem sansa de a retine ce ni se explica. De asemenea, dna profesoara este intotdeauna foarte atenta la fiecare, ne da probleme suplimentare sau de un anumit gen atunci cand considera ca este cazul pentru a se asigura ca nu ramanem cu dificultati in utilizarea algoritmilor. Cercul de la Clubul Copiilor reprezinta o parte importanta a pregatirii mele, mereu vin cu placere la lectii, intrucat imi place foarte mult si nu cred ca exagerez spunand ca fara el nu as fi ajuns nici pe departe unde sunt astazi. 

Andreea Zaharia - Medalie de Bronz la Olimpiada Nationala de Informatica 2013 - 2014

Lumea care ni se deschide la cercul de informatica nu se rezuma doar la a rezolva probleme, partea cu adevarat minunata fiind drumul pana acolo. Avem cele mai mari satisfactii cand ni se arata lucruri noi si suntem indemnati sa le dezvoltam. Deosebita este si atmosfera cu care suntem mereu primiti, marcata de dedicarea si placerea de a preda, ce ne motiveaza sa fim mai buni si sa facem totul cu pasiune si interes. 

Tudor Mocioi - Premiul I/Medalie de Aur la Olimpiada Nationala de Informatica 2013 - 2014

Sunt elev al clubului din anul scolar 2010-2011, la cercul de informatica. Aici mi-am facut multi prieteni, am participat la multe concursuri si la doua olimpiade nationale, in 2014 castigand premiul intai la Olimpiada Nationala de Informatica. Pasiunea mea pentru informatica nu ar fi fost suficienta fara pasiunea si sprijinul doamnei profesoare Anca Knopf care ne-a ajutat si ambitionat pe toti, foarte multi elevi avand rezultate frumoase. 

Alexandru Cristian

În urmă cu opt ani am pășit pentru prima dată în sala cercului de informatică de la Clubul Copiilor nr.1... Uitându-mă în spate, nici nu-mi dau seama cum a trecut timpul. Cercul dnei Knopf a fost mereu un loc unde toți copiii veneau de plăcere, din pasiunea pe care doamna profesoară ne-o insufla pentru programare. Eram încurajați să venim cu idei noi de rezolvare și să le explicăm colegilor, pentru ca apoi ei să încerce să gasească un caz în care soluția nostră n-ar mai fi funcționat. Învățam unii de la alții, iar în momentele în care chiar se bloca toată clasa la o problemă, eram mereu îndreptați pe calea corectă cu strictul necesar pentru a putea să gândim noi restul rezolvării. Orele erau atât de deosebite față de cele cu care eram obișnuiți, încât nimeni nu se gândea că merge la cerc ca la școală. Toate acestea nu ar fi fost cu putință fără dedicația și îndrumarea doamnei Knopf, care se asigura, oră de oră, că nu am rămas cu ceva neclar, explicând din nou unde era nevoie și insistând asupra anumitor tipuri de probleme atunci când eram nesiguri. Nu aș putea să mă imaginez fără Clubul Copiilor, fără prietenii de acolo și, mai ales, fără profesorul care ne-a cultivat tuturor, timp de atâția ani, dragostea pentru informatică. 

Concursuri

AN SCOLAR 2022-2023

12 decembrie 2022 - Diploma de Excelenta - pentru rezultatele obtinute la olimpiadele si concursurile internationale, desfasurate in anul scolar 2021- 2022

AN SCOLAR 2021-2022

Medalie de Argint - Central European Olympiad in Informatics, Croatia - 24-30 iulie 2022

Olimpiada Nationala de informatica an scolar 2021-2022

Gimnaziu 2 aprilie 2022

Rezultate  aici

Liceu 3 aprillie 2022

Rezultate  aici

Olimpiada Judeteana de informatica an scolar 2021-2022 

Gimnaziu 5 martie 2022

Rezultate aici

Liceu 13 martie 2022

Rezultate aici

Concursul PEPPERS ++ Editia a II-a

Rezultate aici

International Informatics Olympiad in Teams

Participa din partea Cubului Copiilor Sector 1 Bucuresti , 2 echipaje:

 1. BLANK (Ana Valeria Duguleanu, Tudor Ivan, Matei Dorde, Iancu Pop; Rezerve: Slanina Simon, Maria Dobrescu)
 2. FLUFFYNINJATURTLES (Ioana Jianu, Daniel Apostol, Radu Coltos, Matteo Verzotti; Rezerve: Andrei Trache, Mircea Gavrizi) 

15 noiembrie 2021 prima etapa de calificare:

Rezultate aici

14 decembrie 2021 a doua etapa de calificare:

Rezultate aici

12 ianuarie 2022 a treia etapa de calificare:

Rezultate aici

AN SCOLAR 2020-2021

International Informatics Olympiad in Teams:

Au participat doua echipaje din partea Cercului de Informatica din cadrul Clubului Copiilor Sector 1. 

Rezultate obtinute aici

S-a infiintat Societatea de Excelenta si Performanta in Informatica:

"Dragi elevi, stimați colegi, stimați părinți,

Fiind preocupați de soarta învățământului românesc de performanță în informatică, după eforturi organizatorice deosebite, după lansarea unui concurs online de antrenament, InfoPro, pus la dispoziție pentru ca toți elevii din România să-și poată continua pregătirea individuală a venit și momentul anunțului mult așteptat: în acest an se va organiza Olimpiada de informatică, numită Olimpiada Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (OSEPI).

Comunitatea noastră s-a organizat și a înființat Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică - SEPI.

Unul dintre scopurile principale ale SEPI este organizarea unei competiții la nivel național în concordanță cu regulamentul olimpiadei de informatică, cu etapă județeană, națională și etapă pentru selectarea loturilor naționale. SEPI de asemenea urmăreșe să asigure continuitatea reprezentării României la competițiile internaționale și îmbunătățirea palmaresului României, care a demonstrat de-a lungul timpului ca este în topul primelor națiuni ale lumii, ocupând în prezent locul 4 în clasamentul numărului de medalii obținute la Olimpiada Internațională. Aceste obiective sunt avute în vedere atunci când situații precum cea pe care o traversăm în prezent fac imposibil ca activitățile să se desfășoare ca în anii precedenți. Demersurile SEPI au fost aduse la cunoștința Ministerului Educației." https://www.srsi.ro/osepi

Activitate cerc aici

AN SCOLAR 2019-2020

.

AN SCOLAR 2018-2019

JUNIOR BALKAN OLYMPIAD IN INFORMATICS 

Medalie de Argint - Perju Verzotti Luca

JUNIOR OLYMPIAD IN INFORMATICS

Medalie de Aur Perju Verzotti Luca

Olimpiada Națională de Informatică – gimnaziu/liceu 2018-2019  Bucuresti/Suceava

5 Medalii de Aur

Clasa a VI-a

Slanina Simon

Mocanu Mihai Adrian

Petcu Ana

Clasa a VIII-a

Verzotti Perju Luca

Verde Cristian

Clasa a IX-a 

Apostol Daniel

Ivan Tudor

10  Medalii de Argint

Clasa a V-a

Gheorghe Sonia

Petrescu Stefan

Dragomir Denisa

Clasa a VI-a 

Voicu Tudor

Marcu Ilinca

Cemartan Nicolae

Clasa a VIII-a

Dinca Aelius

Dorde Matei

Dobrescu Maria

Clasa a XII-a

Boca Antonia

5 Medalii de Bronz

Clasa a VI-a 

Dumitrescu Karina

Clasa a VII-a 

Verzotti Matteo Alexandru

clasa a IX-a

Coltos Radu

Gavrizi Mircea

Arsene Denisa

 

An scolar 2017 - 2018

International Autumn Tournament in Informatics Schumen Bulgaria 2017 medalie de bronz

Olimpiada Națională de Informatică – gimnaziu/liceu 2017 - 2018 Targul Jiu/ Constanta

4 Medalii de Aur

Clasa a V-a

Voicu Tudor

Slanina Simon

Clasa a VII-a

Verzotti Perju Luca

Verde Cristian

Clasa a VIII-a 

Apostol Daniel

8 Medalii de Argint

Clasa a VII-a

Slanina Iulia

Dorde Matei

Vladutu Cristian Vlad

Clasa a VIII-a

Jianu Ioana

Clasa a IX-a

Mocioi Tudor

Clasa a X-a

Pacurar Alexandru

Mohanu Herbert

Clasa a XI-a

Enescu Stefan

2 Medalii de Bronz

Clasa a VII-a 

Dinca Aelius

Clasa a XII-a

Enescu Tudor

2 elevi calificati in Lotul Național de juniori

Concursul National de Informatica Start It - Suceava

premii aici

An scolar 2016 - 2017

Olimpiada Națională de Informatică – gimnaziu/liceu 2016 - 2017 Sibiu/Brasov

4 Medalii de Aur

10 Medalii de Argint

3 Medalie de Bronz

2 elevi calificati in Lotul Național de juniori

 

Concursul Național de Informatică STARTIT Suceava octombrie 2016

Premiul I

Premiul II

Premiul III

 

An scolar 2015 - 2016

Central European Olympiad In informatics

Medalie de Argint

Olimpiada Națională de Informatică – gimnaziu 2015 - 2016

3 Medalii de Aur

2 Medalii de Argint

1 Medalie de Bronz

1 elev calificat in Lotul Național de juniori

 

Olimpiada Națională de Informatică – liceu 2015 - 2016

3 Medalii de Aur

2 Medalii de Argint

1 Medalie de Bronz

2 elevi calificați in Lotul Național de seniori  

 

Concursul Național de Informatică STARTIT Suceava octombrie 2015

Premiul I

Premiul II

Premiul III

 

Concursul National Marele Premiu al Palatului mai 2016

Premiul II

Premiul III

Mentiune


 

An scolar 2014 - 2015

 

Rezultate obtinute la Olimpiada Nationala de Informatica  - Liceu (1 - 8 Aprilie 2015) la Targoviste: 

 • Stefan Constantin Buliga (IX), Tudor Enescu (IX) - Medalie de Aur
 • Andrei Stanciu (X) - Medalie de Aur
 • Mihai Jianu (XI) - Medalie de Argint
 • Alexandru Cristian (XII) - Medalie de Bronz

Rezultate obtinute la Olimpiada Nationala de Informatica  - Gimnaziu (14 - 19 Aprilie 2015) la Braila:

 • Ioana Jianu (V) - Medalie de Aur
 • Vlad Cainamisir(V) - Medalie de Argint
 • Rebecca Andrei (V) - Medalie de Bronz
 • Ioan Dragomir (VI) - Medalie de Argint
 • Stefan Enescu (VIII) - Medalie de Argint
 • Eduard Ciuculescu (VIII) - Medalie de Argin

  Rezultate obtinute la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori 2014

 • Livia Magureanu - Medalie de Aur
 • Bogdan Cretu - Medalie de Argint
 • Rezultate obtinute la Olimpiada Nationala de informatica 2013-2014

  Clasa a V-a

 • Mocioi Tudor - Premiul I, Medalie de Aur
 • Clasa a VII-a 

 • Cioltan Alexandru- Medalie de Argint
 • Ciuculescu Eduard - Medalie de Argint
 • Enescu Stefan - Medalie de Argint
 • Mitu Miruna - Medalie de Bronz
 • Clasa a VIII-a

 • Magureanu Livia - Premiul I, Medalie de Aur
 • Enescu Tudor - Premiul I, Medalie de Aur
 • Enache Adelina - Mentiune, Medalie de Aur
 • Cretu Bogdan - Mentiune, Medalie de Argint
 • Mucenic Bogdan - Medalie de Argint
 • Zaharia Andreea - Medalie de Bronz

FOTO - Cerc

FOTO - Cum se destind elevii cercului